expertmus (expertmus) wrote,
expertmus
expertmus

Category:

Спас Нерукотворный. Музей имени Андрея Рублева





Тропарь Нерукотворному Образу Господа нашего Иисуса Христа, глас 2:Пречистому образу Твоему покланяемся Благий, /просящее прощения прегрешений  наших Христе Боже:/ волею бо благоволил еси плотию взыти на Крест,/ да избавиши, яже создал еси, от работы вражия./ Тем благодарственно вопием Ти:/ радости исполнил еси вся Спасе наш,// пришедый спасти мир.

Кондак Нерукотворному Образу Господа нашего Иисуса Христа, глас 2:
Неизреченнаго и Божественнаго Твоего к человеком смотрения,/ неописанное Слово Отчее,/ и образ  неписанный,/ и богописанный победителен,/ ведуще неложнаго Твоего воплощения,// почитаем, того лобызающе.

Величание Нерукотворному Образу Господа нашего Иисуса Христа:
Величаем Тя,/ Живодавче Христе,/ и почитаем вси Пречистаго Лика Твоего// преславное воображение.

Молитва Нерукотворному Образу Господа нашего Иисуса Христа:

О Преблагий Господи Иисусе Христе, Боже наш! Ты древле человеческаго естества Твоего лице пресвятою водою омыв и убрусом отер, чудесне оное на том же убрусе изобразити и Едесскому князю Авгарю во исцеление недуга его послати благоволил еси. Се и мы ныне, грешнии раби Твои, душевными и телесными недуги нашими одержимии, лица Твоего, Господи, ищем и с Давидом во смирении душ наших зовем: не отврати лица Твоего от нас, и уклонися гневом от рабов Твоих, Помощник нам буди, не отрини нас и не остави нас. О Всемилостивый Господи, Спасителю наш! Вообрази Сам Себе в душах наших, да во святыне и правде жительствуеши, будем сынове Твои и наследницы Царствия Твоего, и тако Тебе, Премилостиваго Бога, нашего, купно со Безначальным Отцем Твоим и Пресвятым Духом, славити не престанем во веки веков.

Оригинал взят у expertmus в Спас Нерукотворный из Андроникова монастыря: расследование одной «сенсации»

Спас Нерукотворный.
Рубеж XIV-XV вв.
165 х 113.
КП 146.
Икона происходит из Тверской староообрядческой общины (Москва), откуда была взята в МИРА, а затем передана в Музей имени Андрея Рублева в 1965 г.
Сохранность: мелкие осыпи красочного слоя на стыке досок, а также следы множественных чинок. В левой части утрачены верхние разделки живописного слоя.

© Блог научного коллектива Музея имени Андрея Рублева.






Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!
Tags: #Музей, #МузейАндреяРублева, #МузейРублева, #МузейноеЕдинство, #Православие, #икона, #иконопись, #музей_имени_Рублева, Музей имени Андрея Рублева, иконопись, фонды
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 5 comments